Andalusië vakantie Tarifa

Tarifa, het zuidelijkste puntje van het vasteland van Europa, is een paradijs voor wind- en kitesurfers. Tarifa ligt aan de Costa de la Luz en is de zuidelijkste stad van Spanje, op slechts 14 kilometer in vogelvlucht van het Afrikaanse continent. Op zonnige dagen, heeft u een prachtig uitzicht op het Marokkaanse Rif gebergte. Meerdere keren per dag verbindt de veerboot Tarifa met de stad Tanger in Marokko en dat in slechts 35 minuten. In Tanger stort u zich in een heel andere wereld. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Jerez de la Frontera, in minder dan twee uur bent u dan in Tarifa. U kunt ook vliegen op Málaga, ook dan bent u in zo'n twee uur in Tarifa.
Door de uitstekende ligging Tarifa is altijd een strategisch belangrijk punt in het zuiden van Spanje geweest. De Romeinen stichtten in de 1e eeuw voor Christus, een paar kilometer van het huidige centrum, de stad Baelo Claudia.  Direct aan het prachtige strand van Bolonia zijn tegenwoordig nog steeds de ruïnes van de stad te bezichtigen. Rond 700 na Christus kwamen de Arabieren naar Tarifa, ook zij lieten duidelijk hun sporen na, kijk maar eens in het oude historische centrum. Naast de attracties in de stad, is Tarifa ook een goed uitgangspunt voor het verkennen van de omgeving. Cádiz, Jerez del Frontera, Sevilla, Granada en Cordoba met zijn bezienswaardigheden zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf hier. Zelfs een dagtrip naar het op 50 km gelegen Britse overzee gebied Gibraltar is uitvoerbaar zonder enig probleem. Het Castillo de Guzmán el Bueno, een vesting in Tarifa is misschien wel het kenmerk van de stad. Het was in het jaar 960 in opdracht van de kalief Abd El Rahman III gebouwd.
Langs de kust strekt zich een prachtig zandstrand, dat wordt in het westen begrensd door een duin. Achter de duinen vindt u nog negen kilometer schilderachtige baaien en prachtige natuurlijke stranden die grotendeels onontwikkeld zijn. De steeds waaiende Levante wind zorgt voor ideale surf omstandigheden. Tarifa wordt ook beschouwd als de branding hoofdstad van Europa. Surfscholen bieden cursussen aan, zowel kite-als windsurfen. In de talloze winkels kunt u ook terecht voor de juiste apparatuur.
Talrijke restaurants en tapasbars zijn aaneengeregen in de smalle straatjes van de oude wijk van Tarifa, ze serveren heerlijke Andalusische gerechten en verse vis specialiteiten. Na een stevig diner lokt het het nachtleven van Tarifa. In het historische centrum en aan het strand heeft u een ruime keuze aan bars en discotheken.
Tarifa kunt eigenlijk het hele jaar bezoeken, de winters zijn mild, dagen met temperaturen tot wel 20 graden Celsius zijn niet ongewoon, in de zomer kunt u er gerust 10 graden bijtellen, maar zorgt de windt voor aangename afkoeling. Enkele dagen met regen kunt u verwachten in de periode van januari tot april.

Andalusië excursies, tickets en bezienswaardigheden